Åkrahäll - Gymnasieskolan Nybro

Våra program

Barn- och fritidsprogrammet

Hos oss på Barn– och fritidsprogrammet kommer ledarskap, hälsa och fysik aktivitet finnas med dig hela studietiden. Programmet passar dig som vill arbeta som till exempel personlig tränare, personal inom idrotts- och fritidsanläggningar, barnskötare eller assistent.

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill ha en bred och utmanande utbildning inom området elteknik, energiteknik eller IT.

Läs mer

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och företagande. Det är det perfekta programmet för dig som vill arbeta som till exempel ekonom, revisor, jurist eller egen företagare. Det är även ett lämpligt program för dig som vill bli projekt- eller arbetsledare.

Läs mer

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av att arbeta som yrkesförare inom godstransport. Du får grundläggande kunskaper om tekniken i olika fordon och att hantera transporter.

Läs mer

Hantverksprogrammet Finsnickeri

Det här är gymnasieprogrammet för dig som är intresserad av teknik och hantverksproduktion och som vill lära dig tillverka och montera moderna möbler och inredningar. Om du vill får du även chansen att driva ett UF-företag under din utbildning här hos oss.

Läs mer

Hantverksprogrammet Glashantverk

Det här är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med glashantverk. Du lär dig hantverksyrket från grunden. Efter att du gått utbildningen kan du fortsätta jobba i någon form inom glasbranschen. Du har också möjlighet att läsa vidare till designer eller jobba i en egen studiohytta i framtiden.

Läs mer

Introduktionsprogrammen

För dig som inte är behörig till ett nationellt program finns introduktionsprogrammen. Det finns fyra olika spår beroende på dina förutsättningar – programinriktat val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och språkintroduktion.

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill ha en bred allmänbildande gymnasieutbildning med tonvikt på biologi, fysik, kemi och matematik. Programmet ger dig också kunskaper inom samhällskunskap och moderna språk.

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill ha en bred allmänbildning inom det samhällsvetenskapliga området. Utbildningen ger dig perspektiv på det moderna samhällets utveckling.

Läs mer

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av att skapa kreativa tekniska lösningar, webbutveckling och IT-frågor. Programmet passar dig som vill bli ingenjör, programmerare, arkitekt eller jobba med andra framtidsyrken.

Läs mer

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Efter avslutad utbildning kommer du att vara eftertraktad och attraktiv på arbetsmarknaden, samt ha möjlighet att studera på yrkeshögskola.

Läs mer