Åkrahäll - Gymnasieskolan Nybro

Elevkåren

Elevkåren på Åkrahäll arbetar för att elevernas tid på skolan ska bli så minnesvärd som möjligt. Det främsta syftet med verksamheten är att sätta guldkant på tillvaron för alla elever.

Elevkåren på Åkrahäll arbetar för att din tid som elev ska bli så minnesvärd som möjligt. Det främsta syftet med vår
verksamhet är att sätta guldkant på tillvaron för dig.

Elevkåren (tidigare elevråd) har funnits i många år och har stolta traditioner att falla tillbaka på. Vi organiserar fester, skolkatalog och festligheter vid skolavslutningen.

Vi jobbar även med elevernas arbetsmiljö på andra sätt,
exempelvis genom förebyggande aktiviteter.

Elevkårens styrelse väljs på årsmötet, där alla medlemmar har möjlighet att delta. Elevkårsmötena är även styrelsens kanal till alla elever på skolan – det är där du som elev ska
bidra med förslag och åsikter. Det är viktigt att så många som möjligt får delta i tyckande och tänkande kring det vi gör.

Elevkårsordförande

Lovisa Hagberg, som läser Samhällsvetenskapsprogrammet, är elevkårsordförande på Åkrahällskolan.

– Elevkåren är viktig för att alla på skolan ska trivas och få en så rolig gymnasietid som möjligt. Skolan är vår arbetsplats och det är viktigt att vi trivs. Dessutom har vi i styrelsen väldigt roligt tillsammans, säger Lovisa och fortsätter:

– Vi har möten varje vecka för att diskutera aktuella händelser, ekonomi och planera olika aktiviteter – som poängjakt, skolfotografering, mössprovning, bal, studentveckan, tävlingar och mycket annat. Elevkåren är ett fantastiskt sätt att engagera sig och bidra till en bättre skola, säger Lovisa.

Kontakta oss

Helén är rektor för gymnasieprogrammen Barn- och fritidsprogrammet, Fordons- och Transportprogrammet och Vård- och Omsorgsprogrammet. Helén ansvarar också för Fordon Transport och Vård- och omsorg på vuxenutbildningen.

Helén Fredriksson

Rektor BF, FT, VO
Telefon: 0481-456 01
Mobil: 070-227 00 54
Epost:  helen.fredriksson@nybro.se