Åkrahäll - Gymnasieskolan Nybro

6 december: Annika Eriksson – Jag for ner till bror

Under december månad har vi en spännande julkalender med dagliga boktips! Varje dag öppnar vi en ny ”lucka” där personal på skolan presenterar en bok för att inspirera till läsning.

Namn: Annika Eriksson

När jag inte läser jobbar jag som lärare bland annat på ekonomiprogrammet.

Plats/tid när jag gillar att läsa: Soffhörnan en ledig dag eller hängmattan på sommarlovet.

Mitt boktips är Jag for ner till bror av Karin Smirnoff

Den handlar om Jana som reser ner från ­Luleå till sin tvillingbror i Smalånger för att rädda honom från att supa ihjäl sig.

Det jag gillar mest med boken är att denna svarta, råa och stundtals våldsamma historien samtidigt är en varm och trygg berättelse. Ett härligt kaxigt rakt-på-sak-språk med snabb dialog och västerbottniska inslag.

Ett citat från boken: ”Bilar hade kunnat stanna för min tumme men ingen bil kom. Det var ett par kilometer till min brors hus och vägen gick uppåt. För att underhålla mig själv sjöng jag everttaube. Våra föräldrar älskade everttaube och sedan dog de.”