UF Ungt företagande 2016-2017

I SM för Ung Företagsamhet den 9 maj i Stockholm tog UF-företaget Wood Design UF från Åkrahälls Hantverksprogram Finsnickeri en silvermedalj i kategorin ”Bästa hantverk”. Totalt har, våra killar, i Wood Design UF tävlat mot 27 768 andra företag och fantastiskt nog kommit på en hedrande 2:a-plats bland Sveriges alla UF-företag. Stort GRATTIS!

UF-Mässan i Kalmar den 9 mars 2017

Grattis till Wood design UF för Bästa hantverk!

 

Ett av Åkrahälls UF-företag, WoodDesign, Kristian Tomov, Subeer Mouse och Van Phuoc Dang, har vunnit 1:a plats i kategorin BÄSTA HANTVERK under gårdagens läns UF-Mässa som genomfördes i Kalmar. Den 8 – 9 maj ska UF-företaget tillsammans med övriga vinnare från länet till SM i Stockholm.
”Bästa Hantverk” tilldelades Kristian Tomov, Subeer Mouse och Van Phuoc Dang som finns på Hantverksprogrammet Finsnickeri. Wood Design fick även en pratstund med gymnasieministern Anna Ekström som var på besök i Kalmar under torsdagskvällen. Så nu har även gymnasieministern en mobiltelefonhållare designad av UF-företaget från Åkrahällskolan.

Idénästet i Kalmar 1 december 2016
Grattis Nyttig UF och Wood Design UF

prisutdelning1dec

Prisutdelning till Nyttig UF och Wood Design UF/ foto Benny

Nu är Åkrahälls Unga företagare på gång. I hård konkurrens kammade både Nyttig UF och Wood Design UF hem fina priser för sina affärsidéer på Idénästet, då de unga företagarna får sitt företagande granskat av näringslivets företrädare. Idénästet ägde  iår rum i Kalmar gemensamt med skolor från södra länsdelen,  lista på företag som deltog..

Wood Design UF,  med HVF-eleverna Subeer, Dang och Krystian, tillverkar och säljer en mobiltelefonhållare ( bordsmodell ) i olika träslag, Man har bland annat används sig av tekniken formpressning av fanér.

 

nyttigtufNyttig UF, Hanna och Denise från HA-programmet, frestar oss med nyttigt och gott! Företaget finns på Facebook  https://www.facebook.com/nyttiguf/ på Instagram och snart i Webshop.

 

gaanuf

GaAn Drawing UF  är ett spännande företag i kultur- och upplevelsebranschen,  Jasmine Björk skapar djurporträtt och spelkaraktärer på beställning. Webshop:  www.yourvismawebsite.com/gaan-drawing-uf. Hemsida kommer, det finns instagramkonto gaan_drawing_uf

Detta är:  UF i Kalmar län

Läsårets UF-mässa, den stora finalen för länet,  blir sedan den 9 mars 2017  i Kalmar sportcenter.

Läsåret 2016-2017 har Åkrahäll färre UF-än vanligt vilket till stor del beror på att kursen ligger på annat läsår.. Skolan räknar med att nästa läsår har och tar fler chansen att starta UF.

 

 

 

Webbredaktör: Håkan Storm | Hakan.Storm@nybro.se | Id: inlägg: 1041 - kategori: 59

Entreprenörskap och företagande

  Idénästet den 3 december

Idénästet i Nybro den 3 december var ett givande möte mellan erfarna entreprenörer och entusiastiska UF-företagare

  Therese Albrechtson

Onsdagen den 11 november bjöds eleverna på en föreläsning av Therese Albrechtson, ung, känd entreprenör. Det var Nybro kommun och [...]

  Trälampor UF tvåa i SM!

På SM i Ungt Företagande tog Åkrahäll och Trälampor UF fina andraplatser i Årets Hantverk och Årets Monter!  

  UF-mässa i Kalmar 2016

Entreprenörskap är ett viktigt inslag i utbildningen. Åkrahälls många UF-företagare imponerade på UF-mässa i Kalmar