Lärarna Eike och Annika fick tillfälle att studera älg under Tysklandsbesöket.

Tysklandsutbyte 2017

Planeringen för tyskarnas besök hos oss är på gång.
Måndag 24 aprli: Tyska elever anländer till familjer 16.35 på stationen.
Tisdag: Vi börjar på Åkrahäll och sedan får  tyska elever gruppvis besöka Pukeberg Onsdag: Älgpark i Örsjö för tyskar och sedan lektioner
Torsdag: Gemensam dag på Öland..Åter på skolan senast före skolbussavgång.
Fredag: Tyskarna åker till Kalmar slott på förmiddagen.
Lördag: Avresa med tåg 11:14, samling på stationen 10.45.

Rapport från Tysklandsbesöket: Efter en varm och fin utbytesvecka i Gross-Gerau, som inkluderade utsikt från skyskrapan Maintower i Frankfurt, guidad tur bland jumbojeten på flygplatsen Frankfurt, besök på parlamentet/residenset i Wiesbaden samt klättring bland träden för de våghalsiga, är vi nu tillbaka på Åkrahäll och laddar om för tyskarnas besök hos oss 24-29 april. Besöket i Tyskland ägde rum 24-31 mars och våra elever bodde då hemma hos tyska elever. Vår vänskola heter  Prälat-Diehl-Schule. Se bilder från besöket på  Instagram.

Frankfurt von oben

Elever och lärare från vår tyska vänskola kommer hit 24-30 april,  Utbytet är en tillgång vad gäller att öva upp språkliga, kulturella och sociala färdigheter. Många blir berörda av besöken på olika sätt och med hjälp av våra elever och deras närstående brukar besöken bli minnesvärda för alla engagerade.

 Läs om tidigare besök

Webbredaktör: Håkan Storm | Hakan.Storm@nybro.se | Id: inlägg: 1106 - kategori: 60

Internationellt

  Internationellt utbyte

Åkrahäll har under lång tid deltagit i olika internationella projekt.. Aktuellt är deltagande i ett nytt Erasmusprojekt tillsammans med skolor från Nederländerna, Schweiz, Portugal, Grekland och Storbritannien.

  Besök i Nederländerna

Nu är elever och lärare på besök i den nederländska staden Roermond. Vanlig nederländsk vardag och skola varvas med spännande [...]

  Tysklandsutbyte 2017

Våren 2017 har vi ett elevutbyte med vår tyska vänskola i Gross-Gerau, Åkrahälls utbyteselever ser nu fram emot sina tyska vänners besök.

  Utbyte med Tyskland

Den 13 mars reste tjugo elever på språk- och kulturutbyte till Gross-Gerau i närheten av Frankfurt am Main, Tyskland.