Undermeny

NA16-elever fick stipendier – ska besöka Planet Earth Symposium

Om cirka två månader, den 9-10 maj, kommer Åkrahällskolans elever Morgan Ekbring, NA16, och Johan Andersson, NA16, att delta i Planet Earth Symposium i Stockholm. Flera Nobelpristagare kommer att delta i evenemanget som kommer att fokusera på vår planet och dess tidiga historia, med livets uppkomst och evolution i olika former.

– Jag har stora förväntningar, det ska bli riktigt spännande. Det är flera nobelpristagare, internationella gäster från alla möjliga länder, som kommer att föreläsa. Jag vill verkligen höra hur de tänker och vilka lösningar de kan ha på framtidens utmaningar, säger Morgan Ekbring.

– Ja, det ska bli intressant att höra om vilka problem vi kan få i framtiden och hur deras lösningar ser ut. Det kommer att handla om kemi, biologi och fysik, men troligtvis mest fokus på kemi och biologi som är grunden till den värld vi lever i. Det är allmänt intressant att veta hur allt fungerar och att höra om framtida utmaningar, exempelvis global uppvärmning, säger Johan Andersson.

Johan och Morgan har fått stipendier från Chalmers för att kunna delta i den vetenskapliga konferensen som arrangeras av Molecular Frontiers Foundation och Kungliga vetenskapsakademien.

Totalt kommer tolv världsberömda forskare att föreläsa på Planet Earth Symposium.

– Vi ser verkligen fram emot det. Det kommer att vara heldagar med föreläsningar, så vi kommer att ta med datorn för att kunna anteckna så mycket som möjligt. Det kommer även finnas tid för diskussion, säger Johan Andersson.

Har ni förberett några frågor?
– Nja, inte än. Men vi har två månader på oss att förbereda det, så det finns gott om tid. Men det ska bli väldigt intressant och något vi absolut inte vill missa.

Symposiumet äger rum på Stockholms universitet och leds av professor Bengt Nordén och Dr Lorie Karnath, den 37:e ordföranden i Explorers club.

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 1603 - kategori: 19

Text-puffar

  Månadens SA-alumn

Samhällsvetenskapsprogrammet på Åkrahäll kommer varje månad att utse månadens alumn. Det är en före detta elev som studerat samhäll på [...]

  Studiebesök på Scanias hyttfabrik

Förra veckan var Fordons- & transportprogrammet på studiebesök med FT18 på Scanias hyttfabrik i Oskarshamn. Studiebesöket var en del av [...]

  STUDIEVERKSTAD

Måndag - fredag klockan 08:00-15:00 i sal 208 Nu finns det en studieverkstad där du som elev på nationella program [...]