Undermeny

Mats Sandgren om tiden på Åkrahäll: ”Krävande, men synnerligen rolig”

Han har lång erfarenhet inom den skogliga näringen, som bland annat vd för SCA Skog och skogschef på Södra. I dag har han styrelseuppdrag i Biometria, Södra, Gröna arbetsgivare och Svenskt Näringsliv. Men för Mats Sandgren, 64, började allt på Åkrahällskolan på 70-talet.

– Det stämmer. Jag började på Åkrahäll 1971 och åkte till San Diego i USA som utbytesstudent 1973 och avslutade det naturvetenskapliga programmet 1974-75, säger Mats Sandgren.

44 händelserika år har passerat sedan dess, men Mats minns tillbaka till åren på Åkrahäll med stor glädje.

– Givetvis finns många minnen från både det vanliga skolarbetet och andra aktiviteter som elevrådet, skolkören, revyn Rajtan-Bajtan och basketspel. Jag upplevde gymnasietiden som krävande men synnerligen rolig, säger Mats Sandgren.

Vad fick du med dig från dina studier på Åkrahäll?

– En utbildning som gjorde det möjligt att komma in på jägmästarutbildningen och att faktiskt klara av kraven som ställdes. Jag fick viss erfarenhet av ledarskap genom elevrådsarbetet.

1980 blev han klar med sina studier på dåvarande Skogshögskolan (i dag är det SLU och jägmästarprogrammet) och samma år fick han anställning på Forskningsstiftelsen Skogforsk. För bara ett par månader sedan avslutade Mats sin sista anställning och jobbar numera med sina olika styrelseuppdrag.

– Jag har haft förmånen att arbeta med skog och skogsprodukter som är viktigt för omställningen till ett mer fossiloberoende samhälle, samt världens förmodligen bästa skogsbruk. Detta har gett stor mening bortom ekonomiska resultat, men att arbeta och nå framgång tillsammans med andra människor är det absolut roligaste.

Har du några tips till dagens elever på Åkrahäll?

– Läs så svåra ämnen som du klarar av och försök hinna med att ha roligt, gärna i kombination med någon fysisk aktivitet, säger Mats Sandgren.

Stort tack för dina svar Mats!

Vet du någon åkrahällare som vi borde uppmärksamma? Tipsa  martin.a.persson@nybro.se.

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 2018 - kategori: 19

Text-puffar