Undermeny

Cutting Edge UF säljer hållbara inredningsprodukter

På Åkrahäll har du möjlighet att göra dina idéer till verklighet. Alla elever, oavsett program, har möjlighet att driva ett UF-företag med hjälp av lärare på skolan. Många av skolans UF-företag har under tidigare år varit mycket framgångsrika och vunnit priser i den regionala tävlingen. I en artikelserie presenterar Åkrahäll årets UF-företag på skolan.

Samuel NilssonViktor KarlssonLance AnderssonSimon Almqvist och Noel Gratte driver UF-företaget Cutting Edge UF som erbjuder hållbara inredningsprodukter.

– Vi säljer produkter, som dricksglas, vaser och ljushållare, tillverkade av återanvända glasflaskor. Vi har ett samarbete med Riksglasskolan, där produkten tillverkas, och Café Hos Oss som sponsrar oss med flaskor, säger Cutting Edge UF.

Hur kom ni på affärsidén?
– Vi fick idén efter att vi hade tittar runt på Wish (e-handelsplattform), där man kan köpa en produkt som kapar glasflaskor. Vi tog hjälp av Glasskolan som hjälpte oss att utveckla idén och har sedan börjat tillverka olika produkter, dels ljushållare där vi kapar vinflaskor och placerar överdelen under flaskan och limmar ihop så det blir som en större ljushållare.

View this post on Instagram

 🔥🔥🔥

A post shared by   Cutting Edge (@cuttingedge_uf) on

Cutting Edge UF har fått en bra start och blev i december utsett till veckans UF-företag i Kalmarposten.

– Det har gått bra och hela upplevelsen med ett UF-företag har varit speciellt. Jag trodde aldrig att jag skulle skära glas och limma ihop delar i skolan, men det har varit utvecklande. Det har dock varit mycket svårare än man trodde att driva ett företag.

Vad har varit den största utmaningen?
– Det måste vara den ekonomiska biten och att sälja produkten. Det handlar om att skapa ett behov. En inredningsprodukt är designinriktad och då krävs det att den är så snygg att kunden alltid vill att den ska stå framme.

UF-företaget säljer produkten via sociala medier. Om du vill köpa den är det bara att surfa in på Cutting Edge UF:s  Facebook– eller  Instagram-sida.

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 1564 - kategori: 19

Text-puffar

  Månadens SA-alumn

Samhällsvetenskapsprogrammet på Åkrahäll kommer varje månad att utse månadens alumn. Det är en före detta elev som studerat samhäll på [...]

  Studiebesök på Scanias hyttfabrik

Förra veckan var Fordons- & transportprogrammet på studiebesök med FT18 på Scanias hyttfabrik i Oskarshamn. Studiebesöket var en del av [...]

  STUDIEVERKSTAD

Måndag - fredag klockan 08:00-15:00 i sal 208 Nu finns det en studieverkstad där du som elev på nationella program [...]