Undermeny

CleanIt UF: ”Det har gått kanonbra”

På Åkrahäll har du möjlighet att göra dina idéer till verklighet. Alla elever, oavsett program, har möjlighet att driva ett UF-företag med hjälp av lärare på skolan. Många av skolans UF-företag har under tidigare år varit mycket framgångsrika och vunnit priser i den regionala tävlingen. I en artikelserie presenterar Åkrahäll årets UF-företag på skolan.

Enes Mamudi driver CleanIt UF som erbjuder flyttstädning och annan form av städning där tio procent av vinsten går till barncancerfonden.

– Vi erbjuder fönsterputs, men även vanlig städning, till privatpersoner och företag. Det har gått kanonbra hittills och jag har redan långtidskontrakt med några företag i Nybro. Jag åker dit en gång i månaden och putsar deras fönster, säger Enes Mamudi.

Hur kom du på idén?
– Jag hade ganska många idéer, men sedan blev det bara denna. Det fanns plats i marknaden för ett till företag i den här branschen. Den största utmaningen har varit att hitta kunder. Det finns många som redan har anlitat städfirmor och sitter på långtidskontrakt som de inte kan dra sig ur.

Enes Mamudi tycker att det har varit väldigt givande att driva ett UF-företag på Åkrahäll.

– Mina förväntningar var att lära sig så mycket som möjligt om att vara egenföretagare, att vara en entreprenör och det har jag gjort. Det bästa, och det svåraste, har varit att lära sig sälja till kunderna.

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 1569 - kategori: 19

Text-puffar

  Månadens SA-alumn

Samhällsvetenskapsprogrammet på Åkrahäll kommer varje månad att utse månadens alumn. Det är en före detta elev som studerat samhäll på [...]

  Studiebesök på Scanias hyttfabrik

Förra veckan var Fordons- & transportprogrammet på studiebesök med FT18 på Scanias hyttfabrik i Oskarshamn. Studiebesöket var en del av [...]

  STUDIEVERKSTAD

Måndag - fredag klockan 08:00-15:00 i sal 208 Nu finns det en studieverkstad där du som elev på nationella program [...]