Undermeny

Träbrädan UF gick vidare i Årets UF-företag

Emma Fritzson, Zelda Jakobsson och Samuel Sandströms UF-företag ”Träbrädan UF” har gått vidare i tävlingen Årets UF-företag. Det var i tisdags kväll som Zelda fick det glädjande beskedet från Ung Företagsamhet.

– Det känns väldigt bra. De ringde i tisdags och berättade att vi hade gått vidare, så det är jättekul.

UF-företaget har gjort stor succé och har, förutom att gå vidare i årets UF-företag, vunnit på Idénästet i Kalmar och sålt slut på alla sina träbrädor.

– Det har gått bra och vi har sålt slut! Totalt har vi sålt cirka 40 träbrädor, så vi är väldigt nöjda. Nästa steg blir att fokusera på mässan i Kalmar. Just nu planerar vi hur vår monter ska se ut. Vi letar efter material som vi kan använda och eftersom vi säljer en köksprodukt vill vi ha en kökskänsla i montern.

Kan ni berätta lite mer om er produkt?
– Vi gör träbrädor av restmaterial från Kährs. Vi tillverkar det tillsammans med Träteknik här i Nybro. Vi lyckades få material från Kährs och började fundera på vad man kan göra med trä, och vi ville hitta något som alla behöver. Dessutom var det viktigt för oss att den skulle vara snygg, så den kan användas som matbricka också.

Om ni tar fram fler träbrädor – var kommer man att kunna köpa dem?
– Då får man personligen söka upp oss, till exempel på en marknad eller mässa. Varje produkt är unik, så det är svårt att sälja över nätet eftersom kunden inte kan se exakt hur träbrädan ser ut.

– Trä är ett levande material, alla träbrädor ser olika ut, och därför skulle det inte kännas rätt att lägga ut en bild på en träbräda som kanske inte alls ser likadan ut som den kunden får levererad. Det är bättre att kunden själv får känna och klämma, vrida och vända och välja ut exakt vilken träbräda de vill ha.

Stort grattis till framgången Träbrädan UF, och lycka till på UF-mässan i Kalmar!

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 3407 - kategori: 18

Bild-puffar

  Matsedel

Matsalen är öppen 11.00-13.00. Varje dag serveras en huvudrätt, ett vegetariskt alternativ, ett fantastiskt salladsbord, några dagar i vecka hembakat bröd.

  Isak om HA: "Modernt och brett program"

Isak Gustafsson, HA18, läser andra året på Handels- och administrationsprogrammet på Åkrahällskolan. Efter en dialog med studie- och yrkesvägledaren på [...]