Undermeny

Studenten 2020 – nyskapande, men högtidligt

Folkhälsomyndigheten har tagit fram rekommendationer för hur gymnasieskolor kan arrangera ceremoniella inslag i samband med studentexamen. För att minska spridningen av covid-19 kommer årets studentavslutning på Åkrahäll genomföras på ett nytt och annorlunda sätt. Vårt mål är att göra studenten så högtidlig, minnesvärd och rolig som det går i dessa tider.

Tillsammans med elevrepresenanter har vi beslutat att genomföra studentexamen på två dagar, torsdagen den 4 juni och fredagen den 5 juni. Skoldagen inleds och avslutas vid varierande tidpunkter för klasserna. Tre grupper kommer att springa ut per dag med början, cirka klockan 11.00.

Utspring – cirkatider:

Torsdag 4 juni:
• 11.00: EE17
• 13.00: HA17/HVF17/HVG17
• 15.00: EKSA17

Fredag 5 juni:
• 11.00: FT17
• 13.00: SA17
• 15.00: NATE17

Tiden i skolan består av följande delar:
• Träffa klassen, mentorer och rektor
• Mösspåtagning och studentsång på innergården
• Mingel- och porträttfotografering
• Stipendieutdelning, studenttal och livemusik
• Utspring

Livesändning
Vi kommer att livesända studentfirandet mellan klockan
10.00 – 16.00. Vi återkommer med mer detaljerad information.

Utspring
Vi vill gärna erbjuda anhöriga att ta emot sin student. Därför får max ett fordon per student delta vid utspringet. Fordonet ska ha ett giltigt tillstånd som placeras innanför bilens vindruta, fullt läsbart utifrån. Tillståndet skickas hem till eleverna. Vi kommer att spärra av skolområdet och kommer inte att släppa in några andra anhöriga. Efter utspringet ska eleverna lämna skolans område så snabbt som möjligt.
Inga folksamlingar vid skolan får uppstå.

Elever, personal och anhöriga ska vara symtomfria, hålla ett socialt avstånd och vara noggranna med hygienrutiner. Man ska vara symtomfri i två dagar innan man träffar andra. Du som tillhör en riskgrupp eller är över 70 år bör helt avstå från deltagande.

Vi följer nationella rekommendationer och reserverar oss för att riktlinjerna kan komma att ändras. Håll dig gärna uppdaterad via Nybro kommuns hemsida och Åkrahällskolans hemsida.

Tillfälligt stopp för firande på studentflak

Transportstyrelsen har på begäran från Folkhälsomyndigheten tillfälligt upphävt bestämmelserna som möjliggjort firande på studentflak, karnevalståg eller motsvarande.Det innebär bland annat att årets studentkorteger på flak inte är tillåtna.

Från och med den 15 maj är det inte tillåtet att åka på studentflak, eller som det uttrycks i föreskriften: färdas på lastbilsflak eller släpvagn som dras av lastbil, traktor eller motorredskap i samband med skolavslutning, karnevalståg eller motsvarande.

Förbudet gäller till och med den 31 december 2020.

Folkhälsomyndigheten avråder även från större bjudningar i hemmet och utomhus.

//

Vi ser fram emot ett trevligt studentfirande! /Åkrahäll

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 3603 - kategori: 18

Bild-puffar

  Matsedel

Matsalen är öppen 11.00-13.00. Varje dag serveras en huvudrätt, ett vegetariskt alternativ, ett fantastiskt salladsbord, några dagar i vecka hembakat bröd.

  Distansundervisning

Från och med onsdag 18 mars 2020 kommer all undervisning att genomföras på distans för att minska risken för spridning [...]

  Hämta skollunch

Du som gymnasieelev, oavsett skola, bosatt i Nybro kommun eller elev på Åkrahällskolan kan anmäla dig om du vill hämta [...]

  Se vår film från UF-mässan

TRE VINSTER PÅ UF-MÄSSAN! ✔️ Åkrahällskolan, Årets UF-skola. ✔️ Träprodukter UF, Årets hantverkare. ✔️ Sverker Arnesson, Årets UF-lärare. Dessutom blev [...]

  Studenten 2020

Alla avgångsklasser samlas en timme och 15 minuter innan planerat utspring. Klasserna samlas på gräsmattan utanför aulan. Om det regnar [...]