Undermeny

Studenten 2020

Alla avgångsklasser samlas en timme och 15 minuter innan planerat utspring.
Klasserna samlas på gräsmattan utanför aulan. Om det regnar är det samling vid matsalen.

Samlingstider
Torsdag 4 juni: 09.45: EE17, 11.45: HA17/HVF17/HVG17, 13.45: EKSA17.
Fredag 5 juni: 09.45: FT17, 11.45: SA17, 13.45: NATE17.

Efter insläpp kommer det vara mingel, mösspåtagning, tal, fotografering, livemusik och avslutningsvis utspring. Delar av programmet kommer vara på skolans innergård.

Utspring – cirkatider
Torsdag 4 juni: 11.00: EE17, 13.00: HA17/HVF17/HVG17, 15.00: EKSA17.
Fredag 5 juni: 11.00: FT17, 13.00: SA17, 15.00: NATE17.

Max ett fordon per student får delta vid utspringet. Fordonet ska ha ett giltigt tillstånd som placeras innanför bilens vindruta, fullt läsbart utifrån. Vi släpper in fordon cirka 15 minuter före planerat utspring. Det är tillåtet att gå ur fordonet, men man ska ställa sig på förarsidan och vara max en armlängd från sitt fordon. Inga andra anhöriga eller allmänhet får befinna sig på skolgården. Inga folksamlingar vid skolan får uppstå.

Livesändning
Vi kommer att livesända studentfirandet mellan klockan 10.00 – 16.00.
Länk till livesändningen kommer finnas på Åkrahällskolans hemsida.
Hjälp gärna dina anhöriga så att de kan följa sändningen på bästa sätt hemifrån!
När livesändningen är avslutad finns det möjlighet att se den i efterhand.

Mat och dryck
Det är förbjudet att upplåta, förvara eller vara påverkad av alkohol eller droger på skolans område. Det blir ingen studentlunch på grund av rådande smittläge och nationella rekommendationer. Vi kommer i stället erbjuda enklare förtäring.

Distansering
Elever, personal och anhöriga ska vara symtomfria, hålla ett socialt avstånd inomhus och utomhus, samt vara noggranna
med hygienrutiner. Man ska vara symtomfri i två dagar innan man träffar andra.

Studentflak förbjudet
Från och med den 15 maj är det förbjudet att åka på studentflak, eller som det uttrycks i föreskriften: “färdas på lastbilsflak eller släpvagn som dras av lastbil, traktor eller motorredskap i samband med skolavslutning, karnevalståg eller motsvarande.” Det har Transportstyrelsen beslutat på begäran av Folkhälsomyndigheten. Förbudet gäller till och med den 31 december 2020. Folkhälsomyndigheten avråder även från större bjudningar i hemmet och utomhus.

Vi följer nationella rekommendationer och reserverar oss för att riktlinjerna kan komma att ändras. Håll dig gärna uppdaterad via Nybro kommuns hemsida och Åkrahällskolans hemsida.

Vi ser fram emot ett trevligt studentfirande!

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 3605 - kategori: 18

Bild-puffar

  Matsedel

Matsalen är öppen 11.00-13.00. Varje dag serveras en huvudrätt, ett vegetariskt alternativ, ett fantastiskt salladsbord, några dagar i vecka hembakat bröd.

  Distansundervisning

Från och med onsdag 18 mars 2020 kommer all undervisning att genomföras på distans för att minska risken för spridning [...]

  Hämta skollunch

Du som gymnasieelev, oavsett skola, bosatt i Nybro kommun eller elev på Åkrahällskolan kan anmäla dig om du vill hämta [...]

  Se vår film från UF-mässan

TRE VINSTER PÅ UF-MÄSSAN! ✔️ Åkrahällskolan, Årets UF-skola. ✔️ Träprodukter UF, Årets hantverkare. ✔️ Sverker Arnesson, Årets UF-lärare. Dessutom blev [...]

  Studenten 2020

Alla avgångsklasser samlas en timme och 15 minuter innan planerat utspring. Klasserna samlas på gräsmattan utanför aulan. Om det regnar [...]