Undermeny

SM-GULD! Stort grattis, Josef!

Åkrahällskolans elev Josef Oskarsson vann på tisdagskvällen SM-guld i Ung Företagsamhet. Josef och hans UF-företag SST – Skylt & Skärteknik UF vann i kategorin Årets hantverk. Det var första gången på sju år som Kalmar län vann ett guld i riksfinalen.

– Det är helt underbart, obeskrivligt. Det har börjat sjunka in nu… men det är otroligt. Riktigt kul och detta är jättestort för mig. Jag har lagt ned så mycket tid på det och det är kul att det uppskattas. Nu ska jag fira med de andra UF-företagen från Kalmar innan vi åker hem i morgon (läs onsdag)  och firar vidare, säger Josef Oskarsson.

Josefs UF-företag producerar främst skyltar med en maskin som han själv tillverkat. Den mesta produktionen är skyltar och husnummer, men även inredningsdetaljer till både privatpersoner och företag. Allt arbete fick nu utdelning när UF-företaget vann guld i kategorin Årets Hantverkare!

– Fantastiskt roligt, vilken bedrift och vilken stolthet för oss i Nybro kommun och för framför allt för Josef, säger Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Stort grattis, Josef!

Externa länkar:

24Nybro:  Nybrosone n knep SM-guldet: ”Drömt om det sedan starten”

Barometern:  Två UF-guld till Kalmar län

Östra Småland:  Två UF-guld till Kalmar län

SVT:  Dubbelt guld för Kalmar län i UF-mästerskap

Nybro kommun:  SM-guld till ung företagare i Nybro

Nybro Extra:  SM-guld till Josef från Nybro

Josef Oskarsson med lärarna Madeleine Karlsson, Sverker Arnesson och Joanna Johansson.

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 1776 - kategori: 18

Bild-puffar

  Matsedel

Matsalen är öppen 11.00-13.00. Varje dag serveras en huvudrätt, ett vegetariskt alternativ, ett fantastiskt salladsbord, några dagar i vecka hembakat bröd.

  Musikelever spelade in konstfilm

På Åkrahällskolan finns det stora möjligheter till engagemang och kreativitet. Ett lysande exempel på det är att skolans musikelever har [...]

  SM-GULD! Stort grattis, Josef!

Åkrahällskolans elev Josef Oskarsson vann på tisdagskvällen SM-guld i Ung Företagsamhet. Josef och hans UF-företag SST - Skylt & Skärteknik [...]