Undermeny

Prisregn över Åkrahäll på Idénästet

I våras avslutade vi läsåret med att Åkrahällskolans Josef Oskarsson vann ett historiskt SM-guld i Ung Företagsamhet. Nu inleder Åkrahällskolans UF-elever läsåret på bästa möjliga sätt – igen. På torsdagen vann hela tre(!) UF-företag från Åkrahäll priser på Idénästet i Kalmar, där eleverna fick presentera sin affärsidé och besvara frågor av en jury bestående av tre till fem personer.

Totalt åkte ett 30-tal elever, 12 företag, till Guldfågeln Arena och alla gjorde ett fantastiskt jobb i en utsatt miljö som hade gjort vem som helst nervös. Tack alla för en fantastisk dag och ett stort, stort grattis till dagens vinnare – Isskrapan UF, Träbrädan UF och Unika Tider UF.

Information om Idénästet: Idénästet är likt TV-programmet Dragons den. Det är ett evenemang där ni får möjlighet att presentera er affärsidé inför en jury. Ett ypperligt tillfälle för dig som vill utveckla din affärsidé, öva på att presentera din affärsidé för en jury och få konstruktiv kritik. Vinnande affärsidé i varje jurygrupp vinner även en prischeck på 1000 kr. Idénästet är till för dig som driver UF-företag där du får presentera din affärsidé inför en jury bestående av två till fyra personer.

Och ett litet tillägg. Två av våra elever vann dessutom en frågetävling om Ung Företagsamhet. Grattis till er också!

 

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 2397 - kategori: 18

Bild-puffar

  Matsedel

Matsalen är öppen 11.00-13.00. Varje dag serveras en huvudrätt, ett vegetariskt alternativ, ett fantastiskt salladsbord, några dagar i vecka hembakat bröd.

  Elevernas dag - Åkrahäll 50 år

https://youtu.be/P33CLqTZ-FY   Ibland räcker inte orden till. En bild (eller video) säger mycket mer än tusen ord. Vilka fantastiska elever [...]

  Öppet hus på Åkrahäll

Nu börjar vi avrunda den här fantastiska jubileumsveckan. Tidigare i veckan har vi haft både allmänhetens dag och elevernas dag, [...]