Undermeny

Elever hjälpte seniorer bli mer digitala

”Vilka fantastiska elever Åkrahällskolan har!” Det var budskapet från de cirka 250 seniorer som fick möjlighet att få nya digitala kunskaper med hjälp av elever från Åkrahäll.

I veckan gick Nybro kommuns projekt Digitala Nybro av stapeln i Kulturhuset Kristallen. Under onsdagen och torsdagen fick elever ge äldre kunskaper i hur digital teknik och digitala tjänster kan användas. Frågor i varierande svårighetsnivå besvarades – och eleverna gjorde det med ett leende på läpparna.

– Det var roligt att hjälpa till och de hade många bra frågor. Jag tyckte att det var intressant och väldigt lärorikt. Det var mycket frågor om hur man sparar hemsidor på hemskärmen, hur man skickar bilder och hur man ringer videosamtal, säger Elin Stålgren, NA18.

– Jag tyckte att det var roligt att lära ut till de äldre, och att informera dem om det digitala. Frågorna var inte särskilt svåra, utan det var bara roligt, säger Sebastian Einarsson, TE19.

Här kommer några bilder från träffarna den 30 och 31 oktober:

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 2261 - kategori: 18

Bild-puffar

  Matsedel

Matsalen är öppen 11.00-13.00. Varje dag serveras en huvudrätt, ett vegetariskt alternativ, ett fantastiskt salladsbord, några dagar i vecka hembakat bröd.

  Elevernas dag - Åkrahäll 50 år

https://youtu.be/P33CLqTZ-FY   Ibland räcker inte orden till. En bild (eller video) säger mycket mer än tusen ord. Vilka fantastiska elever [...]

  Öppet hus på Åkrahäll

Nu börjar vi avrunda den här fantastiska jubileumsveckan. Tidigare i veckan har vi haft både allmänhetens dag och elevernas dag, [...]