Undermeny

50 år sedan Åkrahällskolan invigdes

Hipp, hipp, hurra!

I dag är det 50 år sedan Åkrahällskolan invigdes. Den nuvarande huvudbyggnaden började byggas under 1967 och var inflyttningsklar till höstterminen 1969. Byggnaden uppfördes för att också kunna fungera som beredskapssjukhus i händelse av krig.

Åkrahällskolan invigdes lördagen den 13 september 1969 och har cirka 500 gymnasieelever i dag. På invigningen närvarade bland annat statsrådet Sven Moberg, landshövding Erik Westerlind, skolans arkitekt Poul Stampe och Åkrahällskolans första rektor, Ingemar Hansson.

– Ett stort grattis till Åkrahällskolan som betyder väldigt mycket för oss i kommunen. Skolan visar år efter år mycket goda studieresultat. Skolan har utbildningar som ger möjlighet för elever att söka vidare till högre studier, men ger också via sina yrkesutbildningar elever relevant kompetens till vårt näringsliv. Jag vill tacka all personal som genom alla år har gjort ett fantastiskt gott jobb, säger Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.

– När man tänker på alla tusentals elever som har fått sin utbildning hos oss, så nästan svindlar det. Många av dem har det gått väldigt bra för, och många är också ryggraden i Nybro, både företagare och kommunanställda. Vi vet att vi gör nytta för individen, men vi gör också samhällsekonomisk nytta, säger Gunilla Pettersson, gymnasiechef på Åkrahällskolan.

Om du vill veta hur det gick till när Nybro fick sitt första gymnasium och hur Åkrahällskolan blev till, så kan du se detta sammanfattat i videoklippet nedan.

I november kommer Åkrahällskolan ha en jubileumsvecka, där vi kommer att bjuda in allmänheten till att fira 50 år med oss. Mer information kommer senare.

 Här kan du se bilder från när skolan byggdes

Foto: Gerhard Köppen/Stefan Andersson

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 2096 - kategori: 18

Bild-puffar

  Matsedel

Matsalen är öppen 11.00-13.00. Varje dag serveras en huvudrätt, ett vegetariskt alternativ, ett fantastiskt salladsbord, några dagar i vecka hembakat bröd.

  Elevernas dag - Åkrahäll 50 år

https://youtu.be/P33CLqTZ-FY   Ibland räcker inte orden till. En bild (eller video) säger mycket mer än tusen ord. Vilka fantastiska elever [...]

  Öppet hus på Åkrahäll

Nu börjar vi avrunda den här fantastiska jubileumsveckan. Tidigare i veckan har vi haft både allmänhetens dag och elevernas dag, [...]