Lokal idrottsprofil – ishockey

Är du intresserad av ishockey och vill kombinera din skoltid med ditt idrottande? På Åkrahällskolan kan du läsa specialidrott under dina samtliga tre år på skolan.

Nybro Vikings är en anrik förening som fostrat många framstående hockeyspelare. Åkrahällskolan vill tillsammans med Vikings utveckla nya talanger och vi ger alla elever möjligheten att kombinera gymnasiestudier med ishockey. Liljas Arena ligger nära Åkrahällskolan, så du har korta transporter mellan skola och träning. Dessutom finns tillgång till ett gym för att du ska kunna bygga upp din fysik.

Kurser och poäng
Dessa kurser kommer du att få betyg i via ishockeyprofilen:

Idrott och hälsa 1 – specialisering:  100 poäng.
Idrott och hälsa 2 – specialisering:  100 poäng.

Kurserna läggs som Individuellt val i den individuella studieplanen.

Kombinera hockeyn med ditt gymnasieprogram
På Åkrahällskolan kan du kombinera ishockeyprofilen med alla våra gymnasieprogram:

Ekonomiprogrammet.
El- och energiprogrammet.
Fordons- och transportprogrammet.
Handels- och administrationsprogrammet.
Hantverksprogrammet, finsnickeri.
Hantverksprogrammet, glashantverk.
Naturvetenskapsprogrammet.
Samhällsvetenskapsprogrammet.
Teknikprogrammet.
Vård- och omsorgsprogrammet.

Instruktör
Åkrahällskolans gymnasielärare Henric Gustavsson är ansvarig instruktör för ishockeyprofilen. Henric har spelat i HV71, Nybro Vikings och har meriter från J16, J17- och J18-landslaget. Han står noterad för över 200 matcher i Hockeyallsvenskan och var även lagkapten i Nybro Vikings. Efter spelarkarriären var han dessutom klubbchef i Vikings.

Individuell träning
Utbildningen i ishockey skiljer sig en del från den vanliga hockeyträningen genom att den är mer fokuserad på den enskilde spelaren.

– Det är mycket mer av individuell träning, som till exempel förbättring av skridskoåkning, passningsspel, skott eller målvaktsträning. Ungdomarna såväl som vi instruktörer får här möjligheten att ”gnugga” lite mer på detaljer, säger Henric Gustavsson.

Planering av kursens innehåll sker i nära samarbete med Nybro Vikings ansvariga tränare på såväl A- som J-sidan i syfte att knyta skolan och föreningen närmre varandra samt att skapa transparens mellan J-verksamheten och A-laget.

– Jag vill att våra ungdomar ska känna att lektionerna är utvecklande och vår förhoppning är så klart att våra ungdomsspelare skall nå den utveckling som krävs för att spela i stadens representationslag så småningom, säger Henric Gustavsson.

Kontakta oss
Har du några frågor eller funderingar? Kontakta  Peter Martinsson eller  Henric Gustavsson.

Webbredaktör: Martin Persson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 2174 - kategori: 56

Söka till Åkrahäll

  Lokal idrottsprofil - ishockey

Är du intresserad av ishockey och vill kombinera din skoltid med ditt idrottande? På Åkrahällskolan kan du läsa specialidrott under [...]