SM-GULD till Åkrahäll! Stort grattis, Josef!

Åkrahällskolans elev Josef Oskarsson vann på tisdagskvällen SM-guld i Ung Företagsamhet. Josef och hans UF-företag SST – Skylt & Skärteknik UF vann i kategorin Årets hantverk. Det var första gången på sju år som Kalmar län vann ett guld i riksfinalen.

– Det är helt underbart, obeskrivligt. Det har börjat sjunka in nu… men det är otroligt. Riktigt kul och detta är jättestort för mig. Jag har lagt ned så mycket tid på det och det är kul att det uppskattas. Nu ska jag fira med de andra UF-företagen från Kalmar innan vi åker hem i morgon (läs onsdag)  och firar vidare, säger Josef Oskarsson.

Josefs UF-företag producerar främst skyltar med en maskin som han själv tillverkat. Den mesta produktionen är skyltar och husnummer, men även inredningsdetaljer till både privatpersoner och företag. Allt arbete fick nu utdelning när UF-företaget vann guld i kategorin Årets Hantverkare!

– Fantastiskt roligt, vilken bedrift och vilken stolthet för oss i Nybro kommun och för framför allt för Josef, säger Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Stort grattis, Josef!

Externa länkar:

24Nybro:  Nybrosone n knep SM-guldet: ”Drömt om det sedan starten”

Barometern:  Två UF-guld till Kalmar län

Östra Småland:  Två UF-guld till Kalmar län

SVT:  Dubbelt guld för Kalmar län i UF-mästerskap

Nybro kommun:  SM-guld till ung företagare i Nybro

Nybro Extra:  SM-guld till Josef från Nybro

Josef Oskarsson med lärarna Madeleine Karlsson, Sverker Arnesson och Joanna Johansson.

Webbredaktör: Martin Persson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 1776 - kategori: 40

Om Åkrahäll

  Åkrahäll idag

Skolområdet Åkrahäll omfattar utbildningar från gymnasienivå och högre i Nybro kommun. Lärande- och kulturnämnden är Åkrahälls politiska styrelse.

  Handlingsplaner

Vi arbetar hela tiden aktivt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Eftersom vi är en målstyrd verksamhet jobbar vi hela tiden med att sätta upp mål för vår verksamhet och utvärdera dessa.

  Läsårstider

Lovdagar, studiedagar, nationella prov, extraskrivningar, prövningar

 Mat/matsedel

Här hittar du all information om: Mat/matsedel (kategori).

 Nyheter

Här hittar du all information om: Nyheter (kategori).

  Portalen och wifi

På skolan finns wifi Nybro-surf för dina privata digitala vekrtyg, EDU-One för din skoldator. Din skole-post med lösen är viktig för inloggning

 Studenten

Här hittar du all information om: Studenten (kategori).