Renässansmatlagning

Historia 3 med inbjudna gäster lagade mat från renässansen ur en bondes och en adelsmans perspektiv. Menyn var: rostad strömming och mörkt bröd och ur adelsmannens mathållning blodsoppa, äppelmos och vitt bröd. Till båda rätterna serverades svagdricka kokt med mjölk och mjöl.

Alla var mätta men något illamående – tack så mycket för mathållningen i modern tid!

Webbredaktör: Håkan Storm | Hakan.Storm@nybro.se | Id: inlägg: 1364 - kategori: 9

Nyheter

  Besök i Nederländerna

Nu är elever och lärare på besök i den nederländska staden Roermond. Vanlig nederländsk vardag och skola varvas med spännande [...]

 Nyhetsarkiv

Här hittar du all information om: Nyhetsarkiv (kategori).

  Renässansmatlagning

Historia 3 med inbjudna gäster lagade mat från renässansen ur en bondes och en adelsmans perspektiv. Menyn var: rostad strömming [...]