ÅIF Futsallag briljerar

Åkrahällskolans Futsallag åkte till Nässjö på det småländska höglandet för att försvara skolans färger under onsdagen den 7 december 2016. De briljerade! Michelangelo hade inte kunnat måla bättre än dessa unga fotbollskonstnärer. Första matchen ställdes Åkrahäll mot Brinellgymnasiet från Nässjö. Redan från början så kunde vem som helst se att Nybroskolan med halva laget bestående av årskurs 1 elever skulle bli svårslagna. Den pånyttföddde Igor Vidovic SA14 stänkte in 2 snabba mål efter fint framspel. Resolut, tryggt och lekfullt dansade sig spelarna runt de förvirrade Nässjöspelarna som hade ett par bolltalanger, men mot kraftverket Åkrahäll hade de inte något att komma med. Vägen fram till slutsignalen blev förvånansvärt enkel efter den inledande ”här kommer vi” anstormningen. När slutsignalen ljöd så stod Åkrahäll som segrare med 5 – 1.

Målskyttar: Igor SA14  2, Simon J SA16 1, Elof SA14 1, Liridon NA16 1.

Om matchen mot Brinellskolan var stabil och tämligen bekväm så blev nästa match mot Gymnasiet i Gnosjö en enkel resa. Det kändes som en match mellan proffs och ett korplag från, typ Nybro Måleri.

Målen ramlade in i en strid ström. Åkrahäll släppte inte in Gnosjö utan höll ett högt tempo som de stackars pojkarna inte kunde bemästra. Skolan heter Gnosjöandan. Säkert innovativ men här var det mest andan i halsen. Matchen slutade hela 9-0 till Åkrahäll.

Nu så väntar annat motstånd för nu är vi i semifinalgruppspel! Motståndare vet vi inte i dagsläget men det lutar åt skolor från västkusten. Matcher som spelas nästa år.

Målskyttar i Nässjö: Aldrin EK16 3, Noel EK16 1, Jonathan SA14 1, Emil SA14 1, Elof SA14 1, Simon SA16 1, Liridon NA16 1.

reporter/Peter Martinsson

Webbredaktör: Håkan Storm | Hakan.Storm@nybro.se | Id: inlägg: 1060 - kategori: 9

Nyheter

  Välkomna!

Vi hälsar alla våra nya och gamla elever välkomna till ett nytt läsår

  Welcome Europe

En grupp elever och lärare var i Manchester i april på utbyte i vårt Erasmus-projekt. Åkrahälls elever har tagit emot gäster från flera europeiska länder och reser nu ut till vänskolor i Europa

  Åkrahälls historia

För femtio år sedan, 1967, började byggandet av Åkrahäll och skolan blev inflyttningsklar till höstterminen 1969

  Evelina från VO

Evelina Widehammar, elev från skolans VO-program, vinner guld i körsång

  Lucia 2016

På Åkrahäll ordnade NA/TE luciatåg 2016. Iår blir det "lastbilslucia"!

 Nyhetsarkiv

Här hittar du all information om: Nyhetsarkiv (kategori).

  Tysklandsutbyte 2017

Våren 2017 har vi ett elevutbyte med vår tyska vänskola i Gross-Gerau, Åkrahälls utbyteselever ser nu fram emot sina tyska vänners besök.

  Vård- och omsorgscollege

VO-college i Kalmar län garanterar god kvalité i vårdutbildningar. Åkrahälls utbildningar är nu certifierade

  ÅIF Futsallag briljerar

Åkrahällskolans Futsallag åkte till Nässjö på det småländska höglandet för att försvara skolans färger under onsdagen den 7 december 2016. [...]