BBA UF vill sprida sitt budskap: ”Är jätteviktigt”

Åkrahäll har du möjlighet att göra dina idéer till verklighet. Alla elever, oavsett program, har möjlighet att driva ett UF-företag med hjälp av lärare på skolan. Många av skolans UF-företag har under tidigare år varit mycket framgångsrika och vunnit priser i den regionala tävlingen. I en artikelserie presenterar Åkrahäll årets UF-företag på skolan.

Benjamin Alukic, Benjamin Deomic och Arkan Mohammed Abdul Hassan driver UF-företag BBA UF som kommer att sälja en tröja med antirasistiskt budskap.

– Vi satt i biblioteket och spånade fram olika idéer, och landade i beslutet att trycka en tröja med ett budskap mot rasism, hot och hat. Vi hade många idéer, men kom snabbt överens om detta, säger Benjamin, Benjamin och Arkan.

Vad har ni för målsättning och förväntningar?
– Ekonomiskt sett är det att sälja runt 50 tröjor, så vi går med vinst. Men vi vill också påverka genom att sprida vårt budskap, det är jätteviktigt.

Hur långt har ni kommit?
– Vi har tagit fram ett tryck och ska börja ringa runt till olika företag som kan trycka tröjorna. Trycket hittade vi genom en tatuerare i Stockholm. Vi tittade igenom hans Instagram, hittade en teckning som vi gillade och tog ett snack med honom. Det gick bra att använda trycket och sedan har vi arbetat vidare med det.

Vad har varit det bästa och svåraste med att driva ett UF-företag?
– Det bästa har varit att lära sig den ekonomiska biten, det är svårare än man tror och kräver hårt arbete. Det svåraste var att komma på en idé som kan gå med vinst, och det var inledningsvis där vi fastnade, men nu känns det bra.

Här är alla våra tidigare artiklar om UF-företagen på Åkrahäll:

 Trust Yourself UF.

 Secure the Rose UF.

 A.Y.B UF.

 Sodamaster UF.

 Taste of Sweden UF.

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 1536 - kategori: 40

Om Åkrahäll

  Åkrahäll idag

Skolområdet Åkrahäll omfattar utbildningar från gymnasienivå och högre i Nybro kommun. Lärande- och kulturnämnden är Åkrahälls politiska styrelse.

  Handlingsplaner

Vi arbetar hela tiden aktivt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Eftersom vi är en målstyrd verksamhet jobbar vi hela tiden med att sätta upp mål för vår verksamhet och utvärdera dessa.

  Läsårstider

Lovdagar, studiedagar, nationella prov, extraskrivningar, prövningar

 Mat/matsedel

Här hittar du all information om: Mat/matsedel (kategori).

 Nyheter

Här hittar du all information om: Nyheter (kategori).

  Portalen och wifi

På skolan finns wifi Nybro-surf för dina privata digitala vekrtyg, EDU-One för din skoldator. Din skole-post med lösen är viktig för inloggning

 Studenten

Här hittar du all information om: Studenten (kategori).