Åkrahäll - Gymnasieskolan Nybro

Mohammed och Leya om IM: ”Jättebra”

Mohammed och Leya läser individuellt alternativ på Åkrahäll – och de har bara positiva erfarenheter av skolans introduktionsprogram.

– Det är jättebra. Man lär sig mycket och förbättrar sina kunskaper snabbt. Jag tror att det beror på all hjälp man får från lärarna. De är väldigt snälla och hjälpsamma, vilket har gjort att mina betyg är mycket bättre nu än vad de var i årskurs 9, säger Mohammed.

– Ja, det är ett bra program som är väl anpassat för elever på olika nivåer och med olika mål. Det har varit mycket bättre än jag trodde, säger Leya.

Har er uppfattning om IM förändrats?
– Absolut. Jag hade hört mycket negativt, men det stämde inte alls. Jag kommer snart att sluta på IM med riktigt bra betyg. Allt har varit fantastiskt – från lärarna till lektionerna. Man får mycket hjälp, vilket gör att man kan fokusera bättre under lektionerna, säger Mohammed.

– Jag kände inte till IM tidigare, men det har varit jättebra. Programmet ger verkligen goda förutsättningar för att eleverna ska kunna förbättra sina betyg och nå sina mål, säger Leya.

Hur är det att läsa IM på Åkrahäll?
– Det är speciellt, på ett positivt sätt. Jag har mina vänner här och bor nära skolan. Dessutom är Åkrahäll väldigt bra. Jag gillar verkligen skolan och vill fortsätta plugga på Åkrahäll efter IM, säger Mohammed.

– Jag gillar också allt med skolan. Den är väldigt bra, och vi har riktigt bra lärare. Det finns bara positivt att säga om IM och Åkrahäll, så för högstadieelever som behöver läsa på IM finns det ingen anledning att vara rädd eller orolig, säger Leya.

Hur går era framtidstankar?
– Jag vill gå Ekonomiprogrammet med inriktning juridik på Åkrahäll. I framtiden vill jag arbeta som revisor, säger Mohammed.

– I framtiden vill jag arbeta med mode, men efter gymnasiet vill jag nog testa på att arbeta som flygvärdinna. ”That’s the dream”, säger Leya.