Isak om TE: ”Finns många fördelar”

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Efter examen från programmet har du kunskaper för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden.

– Jag valde programmet för att jag har ett stort matte- och datorintresse. Här kan jag dessutom välja en inriktning som ger mig både matematik och programmering. Men det var inget självklart val. Jag har intresse av ekonomi också, men valet föll på Teknikprogrammet eftersom det ger mig alla behörigheter som krävs för att vidareutbilda mig till ingenjör, säger Isak Barkstedt, TE21.

Varför blev det Åkrahällskolan?
– Jag funderade på att läsa i Kalmar, men har hört att lärarna på Åkrahäll är väldigt bra och att man får ett bra schema. Det finns många fördelar med Åkrahällskolan och dessutom slipper jag pendla varje dag. Jag gillar även att det är så många aktiviteter på skolan, det görs väldigt mycket för oss elever.

Vad gillar du mest med programmet?
– Det är nog teknikämnet. Jag hade ingen aning om hur det skulle vara, men det skiljer sig väldigt mycket från hur det var på högstadiet – på ett positivt sätt, det är otroligt kul. Vi har redan fått designa våra egna högtalare som byggs på finsnickeriutbildningen. Det är intressant och lärorikt att vara med i hela processen – från design till tillverkning och att få lösa problemen som uppstår.

Något som har överraskat dig?
– Det har faktiskt varit lättare än jag trodde! Det låter kanske konstigt, men man hör ofta om hur svårt Teknikprogrammet är och att man måste plugga väldigt mycket. Men så är det absolut inte, man kommer långt bara av att hänga med på lektionerna. Sedan är det upp till ens egen ambitionsnivå och där gillar jag att man får mycket eget ansvar.

Hur menar du?
– Den största skillnaden mot högstadiet är att man på gymnasiet får ta större eget ansvar, jag gillar det. Ansvarstagandet kommer ganska naturligt, samtidigt som man självklart får bra stöd av lärarna. Men jag gillar eget ansvar eftersom det verkligen blir upp till en själv om man ska ”lyckas”.

Berätta om dina framtidstankar!
– Efter gymnasiet vill jag nog gå någon form av ingenjörsutbildning, kanske ett fjärde tekniskt år för att utbilda mig till gymnasieingenjör. Vi får se! I högstadiet var jag osäker på vilken väg jag skulle välja, men teknikämnet i gymnasiet har varit så kul så nu kommer jag nog att satsa på ingenjörsyrket.

Webbredaktör: Martin Persson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 4782 - kategori: 47

Teknikprogrammet - TE

  Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet ger dig kunskaper om och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Du utvecklar dina kunskaper inom områdena fysik, kemi och matematik – med fokus på tekniska processer.

  Ida: "Alltid varit väldigt kreativ"

Teknikprogrammet är ett högskoleförberande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Kreativa Ida Lindqvist, TE20, [...]

  Isak om TE: "Finns många fördelar"

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Efter examen från programmet [...]

  Rasmus om TE: "En bra grund att stå på"

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av kreativa tekniska lösningar, webbutveckling och IT-frågor. Programmet passar dig [...]

  Teknikprogrammet - Kontakt

Samordnare för Teknikprogrammet: Eva Aronsson e-post: eva.aronsson@nybro.se, telefon 0481-455 68 Klassföreståndare: TE21 Lars Bergkvist, Lars.Bergkvist@nybro.se Eva Aronsson, Eva.Aronsson@nybro.se Ulrika Johansson, [...]