Ida: ”Alltid varit väldigt kreativ”

Teknikprogrammet är ett högskoleförberande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Kreativa Ida Lindqvist, TE20, läser första året på programmet.

– Det var främst inriktningen design- och produktutveckling som fick mig att välja Teknikprogrammet. Jag har alltid varit väldigt kreativ och gillar att skapa och utveckla idéer både i teori och praktik, säger Ida.

Varför blev det Åkrahällskolan?
– Jag bor i Madesjö, så det är väldigt nära till skolan. Dessutom gick min syster på Åkrahäll och hon tyckte väldigt bra om skolan, så jag lyssnade mycket på henne också.

Hur gick tankarna inför gymnasievalet?
– Det var svårt, allt var så nytt och det kändes som om man valde hela sin framtid. När det väl var dags att söka så valde jag ett annat program, men vid omvalet bytte jag till Teknik för att få utlopp för min kreativa sida. Jag gillar ju att måla, spela instrument och själva skapelseprocessen och det känns som att jag får utrymme för det på Teknikprogrammet.

Vad gillar du mest med programmet?
– Jag gillar hur programmet är upplagt. Det är en bra blandning av teori och praktik, och jag tycker att allt är på en bra nivå. Inför gymnasiet hörde man ofta att Teknik var ett av de svåraste programmen, och jag var själv lite stressad över det, men man klarar av det. Det är inte så svårt och vi får väldigt bra hjälp av våra lärare!

– Vår klass är väldigt bra också. Vi har dessutom många lektioner tillsammans med Natur, vi har blivit som en enda stor klass – vi pluggar ihop och skrattar tillsammans.

Har programmet motsvarat dina förväntningar?
– Ja, absolut. Just nu arbetar vi med ett högtalarprojekt som är väldigt roligt. Vi sitter och diskuterar i grupper och ska sedan börja skissa, designa och bygga egna högtalare. Det är jätteroligt.

Vad är viktigast att veta om programmmet?
– Det är nog att det är en så bra blandning av teori och praktik, vilket jag verkligen gillar. Sedan behöver man inte bli något inom civilingenjör bara för att man läser Teknik. Det är ett program som ger många möjligheter efter gymnasiet.

Vad är den största skillnaden mellan högstadiet och gymnasiet?
– Jag tycker faktiskt att det är ganska likt om man jämför årskurs 9 med årskurs 1 i gymnasiet. Den stora skillnaden är just teknikdelen som inte alls är som tekniken vi hade i högstadiet, utan här ritar vi mer och tittar på hur saker och ting skapas.

Hur går dina framtidstankar?
– Jag vill verkligen plugga vidare efter gymnasiet! Jag vet inte vilken skola jag vill gå på, men jag har en dröm om att plugga vidare i England… antingen till arkitekt eller civilingenjör inom medicinsk teknik!

Webbredaktör: Martin Persson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 4104 - kategori: 47

Teknikprogrammet - TE

  Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet ger dig kunskaper om och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Du utvecklar dina kunskaper inom områdena fysik, kemi och matematik – med fokus på tekniska processer.

  Ida: "Alltid varit väldigt kreativ"

Teknikprogrammet är ett högskoleförberande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Kreativa Ida Lindqvist, TE20, [...]

  Isak om TE: "Finns många fördelar"

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Efter examen från programmet [...]

  Rasmus om TE: "En bra grund att stå på"

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av kreativa tekniska lösningar, webbutveckling och IT-frågor. Programmet passar dig [...]

  Teknikprogrammet - Kontakt

Samordnare för Teknikprogrammet: Eva Aronsson e-post: eva.aronsson@nybro.se, telefon 0481-455 68 Klassföreståndare: TE21 Lars Bergkvist, Lars.Bergkvist@nybro.se Eva Aronsson, Eva.Aronsson@nybro.se Ulrika Johansson, [...]