Isak om HA: ”Modernt och brett program”

Isak Gustafsson, HA18, läser andra året på Handels- och administrationsprogrammet på Åkrahällskolan. Efter en dialog med studie- och yrkesvägledaren på sin högstadieskola kom de fram till att programmet var det bästa för honom.

– I framtiden vill jag starta eget företag. Det är många inom min familj som drivit eget företag och jag skulle vilja testa på det, och då var Handels- och administrationsprogrammet det perfekta valet för mig. Här skapas entreprenörer och man lär sig att utveckla sina idéer, säger Isak Gustafsson.

Är det den stora fördelen med programmet?
– Ja, bland annat. Jag gillar den sociala biten också, och då passar programmet mig väldigt bra. Det är mycket praktik, totalt cirka 20 veckor, där man under årskurs 3 är ute två heldagar varje vecka. Jag tycker det är jätteviktigt att tidigt komma ut i arbetslivet, skapa sig ett nätverk och det öppnar upp nya jobbmöjligheter.

Vad har varit svårast hittills?
– Det svåraste, men också roligaste är att driva ett UF-företag. Det är entreprenörskap på riktigt där man lär sig väldigt mycket, med allt från bokföring till försäljning. Jag driver ett UF-företag med några klasskamrater, det blir extra roligt och vi har väldigt bra sammanhållning.

En vanlig fördom mot Handels- och administrationsprogrammet är att det råder ”butiksdöd” och att det därmed inte är ett framtidsprogram?
– Det är en vanlig, men helt felaktig fördom. Programmet handlar mer om företagande och det är verkligen något som behövs – både nu och i framtiden. Vi har kurser i näthandel, grafisk kommunikation, affärsutveckling och ledarskap, vi bygger hemsidor och så vidare – det här är ett modernt och brett program, där man lär sig väldigt mycket.

– Dessutom har vi riktigt bra lärare, bra lektioner och alla som läser Handels- och administrationsprogrammet, från årskurs 1 till 3, har otroligt bra sammanhållning. Vi åker även på studieresor och har varit i både Göteborg och Stockholm. Men du, får jag säga en sak till?

Absolut.
– Om man är sportintresserad och gillar exempelvis fotboll, ishockey eller innebandy så kan man kombinera det med sina studier, och det gör Åkrahäll till det självklara valet!

Stort tack för pratstunden och lycka till i framtiden, Isak!

Webbredaktör: martinpersson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 3405 - kategori: 43

Handels- och administrationsprogrammet - HA

  Handels- och administrationsprogrammet - Kontakt

Programsamordnare: Samordnare för handels- och administrationsprogrammet är Johan Gustafsson, telefon: 0481-455 80, e-post johan.gustafsson@nybro.se Klassföreståndare: HA18: Johan Gustafsson, johan.gustafsson@nybro.se Annika [...]

  Isak om HA: "Modernt och brett program"

Isak Gustafsson, HA18, läser andra året på Handels- och administrationsprogrammet på Åkrahällskolan. Efter en dialog med studie- och yrkesvägledaren på [...]