Om Fordons- och transportprogrammet

 Skolverket: Examensmål för programmet

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av att arbeta som yrkesförare. Du får grundläggande kunskaper om tekniken i olika fordon och om att hantera transporter och tunga fordon. Under första året lär du dig ett fordons funktion och konstruktion, reparation och service. Vi på Åkrahäll har goda och långa erfarenheter av chaufförsutbildning.

Inriktning Transport

Fördjupningar gods- eller persontransport

Du lär dig transporter med hjälp av fordon och hantering av gods på lager och i terminal. Du utbildas till ett serviceyrke, vilket leder till arbete med kundkontakter. Du tränas i att välja rätt utrustning och metod för att utföra arbetsuppgifter med hänsyn till både miljö, säkerhet, ekonomi och kvalitet. Utbildningen ställer stora krav på förmåga till självständig problemlösning.
Inriktning Transport ger dig kunskaper inom trafikkunskap, transportsystem och logistik. Den förbereder dig för ett arbete som yrkesförare och du kan välja att fördjupa dig mot antingen gods- eller persontransporter.

Lärling lastbil och mobila maskiner

Det finns ett fåtal platser på lärlingsspåret med inriktningen lastbil och mobila maskiner. Din personliga lämplighet är avgörande för om du blir antagen till detta. Utbildningen ger dig kunskaper inom reparation och service av tunga fordon och kan leda till arbete som lastbils- eller maskinmekaniker.

Fordons – och Transportprogrammet passar dig som:

  • har ett grundläggande intresse för tunga fordon
  • är intresserad av att arbeta som yrkesförare
  • kan tänka dig att i framtiden arbeta inom ett serviceyrke
  • vill arbeta i en bransch där arbetskraft efterfrågas

Panel

Tårtfesten kan börja 2016

 

Vi på programmet gör mycket kul tillsammans. Studiebesök och studieresor ingår i alla klasser. Och inför varje jul kokar eleverna knäck och inför sommarlovet gör vi jordgubbstårta, allt efter programmets alldeles egna recept.

 

Relaterat: Kontaktuppgifter för: Om Fordons- och transportprogrammet

Webbredaktör: Håkan Storm | Hakan.Storm@nybro.se | Id: inlägg: 239 - kategori: 49

Fordons- och transportprogrammet - FT

  Fordons- och transportprogrammet - Kontakt

Peter Dahlström är samordnare på programmet peter.dahlstrom@nybro.se, telefon: 0481-456 89 Klassföreståndare: FT16: Pia Carlsson, pia.carlsson@nybro.se FT17: Magnus Minnert, magnus.minnert@nybro.se FT18: [...]

  Fordonsbalett

"Den som kör tungt måste hålla koll" - Fordonsprogrammet på Youtube

  Lucia 2017

Fordon- och Transportprogrammet stod för årets luciafirande.

  Studiebesök på Scanias hyttfabrik

Förra veckan var Fordons- & transportprogrammet på studiebesök med FT18 på Scanias hyttfabrik i Oskarshamn. Studiebesöket var en del av [...]