Lukas och Besa om EK

Ekonomiprogrammet har de senaste åren varit ett av de populäraste gymnasieprogrammen och passar dig som vill bli revisor, jurist, ekonom eller egen företagare. Lukas Kero och Besa Mamudi läser första året på Ekonomiprogrammet.

– Jag har alltid varit väldigt intresserad av ekonomi. Redan i sjuan hade jag bestämt mig för Ekonomiprogrammet. Min pappa driver eget företag och i framtiden vill även jag starta eget, så det här känns som det bästa programmet för mig, säger Lukas Kero.

– För mig var det inte lika enkelt att välja program, men när det väl var dags för gymnasievalet kändes EK som det rätta valet. Jag ångrar det inte alls. Här får jag läsa om företagsekonomi, aktier, göra budgetkalkyl och så vidare. Det passar mig perfekt.

Varför blev det Ekonomi på Åkrahällskolan?
– Det är närmast och man känner fler på skolan än vad man hade gjort på andra skolor, vilket gör att det känns mer tryggt, säger Lukas.

– Det är en stor fördel att man slipper pendla till Kalmar varje dag. Sedan hade jag bara hört positivt om skolan och lärarna, säger Besa.

Vad har varit det bästa med programmet hittills?
– Om man jämför med högstadiet så har vi många nya ämnen som är väldigt roliga. Lärarna är dessutom jättebra och de gör att våra lektioner blir roliga. Sedan har vi en väldigt bra klass också! Vi har roligt i klassen och det är kul att gå till skolan, då lär man sig mycket lättare, säger Lukas.

– Jag instämmer. Inför gymnasiet var man faktiskt lite nervös över hur man skulle trivas i klassen, hur stor klassen skulle vara och så… men vi har en otroligt bra klass och våra lärare ger oss den hjälp vi behöver.

Är det något med programmet eller gymnasiet som har överraskat er?
– Det är nog att lärarna ger en betydligt större ansvar i gymnasiet. Man får ta mer ansvar för inlämningarna. Man måste lära sig att ta det ansvaret och sedan krävs det lite mer för att få högt betyg i gymnasiet, säger Lukas.

– Ja. Det som har överraskat mig, på ett väldigt positivt sätt, är att övergången från högstadiet till gymnasiet och Ekonomiprogrammet har gått så bra. Allt har fungerat jättebra och jag har fått en väldigt bra start på gymnasietiden.

Hur går era framtidstankar?
– Jag vill bli egen företagare, men jag funderar faktiskt på att bli stridspilot också! Det har kanske inte så mycket med Ekonomi att göra, men det verkar intressant, säger Lukas.

– Efter studenten vill jag läsa vidare, men jag vet inte till vad. Det kan bli allt från jurist till ekonom, säger Besa.

Webbredaktör: Martin Persson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 4103 - kategori: 41

Ekonomiprogrammet - EK

  Om Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och företagande.

  Ekonomiprogrammet - Kontakt

Joanna Johansson, samordnare för ekonomiprogrammet e-post: joanna.johansson@nybro.se Telefon: 0481-455 77 Mentorer: EK18: Joanna Johansson, joanna.johansson@nybro.se. EK19: Martin Olsson, martin.olsson@nybro.se Björn [...]

  Johan om EK: "Jättebra program"

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och företagande. Johan Gustavsson läser andra året [...]

  Lukas och Besa om EK

Ekonomiprogrammet har de senaste åren varit ett av de populäraste gymnasieprogrammen och passar dig som vill bli revisor, jurist, ekonom [...]