Johan om EK: ”Jättebra program”

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och företagande. Johan Gustavsson läser andra året på Ekonomiprogrammet med inriktning juridik och han trivs väldigt bra.

– Det är ett jättebra program med väldigt bra lärare och jag hade inte kunnat önska mig en bättre klass. Ekonomiprogrammet ger stora möjligheter efter gymnasiet och det har passat mig perfekt eftersom jag är intresserad av både ekonomi och samhällsfrågor, säger Johan Gustavsson.

Varför valde du Åkrahällskolan?
– Min storebror har gått här och hade bara positiva saker att säga om skolan. Jag hade även hört från andra att det är en jättebra skola, och nu när jag själv går här så måste jag hålla med om allt. Skolan är bra och lärarna bryr sig verkligen om en.

– Lärarna på Ekonomiprogrammet är väldigt bra och man kan prata med dem som kompisar. Vi har en jättebra relation med lärarna, man kan skämta med dem och då blir det bättre stämning och roligare att gå på lektionerna.

Vad har varit det bästa, respektive svåraste hittills?
– Det bästa är nog att driva ett UF-företag. Vi gör det just nu, man lär sig otroligt mycket och kan göra nästan vad man vill, det har varit väldigt lärorikt. Det svåraste är nog att hinna med allt, framför allt i årskurs 1, som skiljer sig lite från nian.

Hur menar du?
– Det är mer eget ansvar. Lärarna kommer inte tjata på att du måste göra en viss inlämning, utan det är upp till dig själv att göra ditt bästa och ta ansvar. Mycket handlar om planering och mitt bästa tips är att börja så tidigt som möjligt och att hänga med på lektionerna. Det underlättar mycket och då får du mer ledig tid när du kommer hem.

Vad är så roligt med UF, Ung Företagsamhet?
– Här får man testa på verkligheten på ett sätt som man inte gör i något annat ämne. Man får lära sig att driva ett företag, träffa riktiga företag och kunder. Det blir verkligt på ett helt annat sätt än att sitta i skolbänken.

Något annat som du tror är viktigt för högstadieelever att veta om programmet?
– Många tror säkert att det är väldigt mycket matte eftersom det är ekonomi, men om du vill kan du välja att inte läsa så mycket matte och det är en anledning till varför jag valde Ekonomiprogrammet. Jag är inte särskilt intresserad av matte och den matten vi har haft hittills är inte jättesvår. Så Ekonomiprogrammet är faktiskt ett väldigt bra program även om man har svårt för matematik. Jag tror inte att alla högstadieelever vet om det.

Har du några planer efter gymnasiet?
– Jag tror att jag vill plugga vidare, men jag vet inte till vad. Just nu funderar jag på allt från jurist till lärare!

Tack för pratstunden och stort lycka till i framtiden, Johan!

 

 

Webbredaktör: Martin Persson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 3409 - kategori: 41

Ekonomiprogrammet - EK

  Om Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och företagande.

  Ekonomiprogrammet - Kontakt

Joanna Johansson, samordnare för ekonomiprogrammet e-post: joanna.johansson@nybro.se Telefon: 0481-455 77 Mentorer: EK18: Joanna Johansson, joanna.johansson@nybro.se. EK19: Martin Olsson, martin.olsson@nybro.se Björn [...]

  Johan om EK: "Jättebra program"

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och företagande. Johan Gustavsson läser andra året [...]