Åkrahäll - Gymnasieskolan Nybro

Bilder från Emmaboda och Kosta

Förra veckan var delar av Fordons- och transportprogrammet på epa- och mopedträffen i Emmaboda, där vi hade glädjen att vara utställare och jury i kategorin ”sunkigaste epan”. Vinnaren i kategorin ser ni på den första bilden nedan.

Det var en rolig dag där vi ställde upp vårt nya tält och hade trevligt tillsammans. Vi anordnade även två egna tävlingar – en där deltagarna fick skruva i och ur tändstift på tid, och en annan där de fick gissa antalet tändstift i en burk.

Epa- och mopedträffen, som arrangerades av Emmaboda kommuns fältare, lockade sammanlagt 40 epa- och a-traktorsekipage till Flygbanan i Emmaboda. Förutom att göra upp om publikens favorit och sunkigaste epan var träffen ett tillfälle för epa-entusiaster att träffas och umgås.

Några dagar senare åkte elever och lärare från programmet till Kosta bilträff – och vilken dag det blev! Under en dag förvandlades Glasbruksgården i Kosta till en samlingsplats för bilentusiaster, med allt från välvårdade veteranbilar till splitternya sportbilar.

Precis som i Emmaboda slog vi upp vårt tält, informerade om programmet och Åkrahäll samt bjöd på godis.