Samhällskampen 2014/15 avgjord

Årets sista deltävling.

Samhällstreorna hade chansen att ta hem samhällvetenskapsprogrammets trekampspokal för andra gången. Samhällstvåorna hade chansen att för första gången vinna bucklan alls. Samhällsettorna hade viljan att efter två raka tredjeplatser under året visa vad de gick för, och sätta sig i respekt inför kommande läsårs samhällskamp. Det blev en nagelbitare.

SA14 är tveklöst samhälls snabbaste lag och vann överlägset på konditionsknäckande 400 meter och stafett på 4×200 meter. Troligen har deras interna uttagningar till laget gett resultat.

SA13 är också tveklöst samhälls snabbaste lag, men i att äta. Koncentration och fokus fällde avgörandet då laget snabbt, målmedvetet och utan onödigt prat satte i sig kalla korvar, mariekex, korvbröd och skumbollar.

SA12 visade att gammal är äldst vad gäller popkunskap och sjöng sig till en delseger i doobidoo-grenen.

Andraplaceringarna avgjorde. Efter en komplicerad tids- och poänganalys av domarna stod det klart att SA14 stod som deltävlingens vinnare, och kommer att vara livsfarliga framöver. SA12 drog på sig två tredjeplaceringar, varför de får nöja sig med att ha visat prov på god laganda och uppoffringsförmåga. De stora vinnarna är därmed SA13, som tar hem den prestigefyllda samhällskampen 2014/2015! Vi gratulerar dem till odödlig ära och samhällsbucklan!

Webbredaktör: Birgitta Gustafsson | birgitta.gustafsson@nybro.se | Id: inlägg: 436 - kategori: 9

Nyheter

  Welcome Europe

En grupp elever och lärare var i Manchester i april på utbyte i vårt Erasmus-projekt. Åkrahälls elever har tagit emot gäster från flera europeiska länder och reser nu ut till vänskolor i Europa

  Åkrahälls historia

För femtio år sedan, 1967, började byggandet av Åkrahäll och skolan blev inflyttningsklar till höstterminen 1969

  Evelina från VO

Evelina Widehammar, elev från skolans VO-program, vinner guld i körsång

  Lucia 2016

På Åkrahäll ordnade NA/TE luciatåg 2016. Iår blir det "lastbilslucia"!

 Nyhetsarkiv

Här hittar du all information om: Nyhetsarkiv (kategori).

  Samhällskampen 2014/15 avgjord

Årets sista deltävling. Samhällstreorna hade chansen att ta hem samhällvetenskapsprogrammets trekampspokal för andra gången. Samhällstvåorna hade chansen att för första [...]

  Sommarlov 2017

Skolavlutningen blev en glad stund med musik, stipendier och film. Vill du vara med i skolans ensemble nästa läsår?

  Tysklandsutbyte 2017

Våren 2017 har vi ett elevutbyte med vår tyska vänskola i Gross-Gerau, Åkrahälls utbyteselever ser nu fram emot sina tyska vänners besök.

  Vård- och omsorgscollege

VO-college i Kalmar län garanterar god kvalité i vårdutbildningar. Åkrahälls utbildningar är nu certifierade

  ÅIF Futsallag briljerar

Åkrahällskolans Futsallag åkte till Nässjö på det småländska höglandet för att försvara skolans färger under onsdagen den 7 december 2016. [...]