Samhällskampen 2014/15 avgjord

Årets sista deltävling.

Samhällstreorna hade chansen att ta hem samhällvetenskapsprogrammets trekampspokal för andra gången. Samhällstvåorna hade chansen att för första gången vinna bucklan alls. Samhällsettorna hade viljan att efter två raka tredjeplatser under året visa vad de gick för, och sätta sig i respekt inför kommande läsårs samhällskamp. Det blev en nagelbitare.

SA14 är tveklöst samhälls snabbaste lag och vann överlägset på konditionsknäckande 400 meter och stafett på 4×200 meter. Troligen har deras interna uttagningar till laget gett resultat.

SA13 är också tveklöst samhälls snabbaste lag, men i att äta. Koncentration och fokus fällde avgörandet då laget snabbt, målmedvetet och utan onödigt prat satte i sig kalla korvar, mariekex, korvbröd och skumbollar.

SA12 visade att gammal är äldst vad gäller popkunskap och sjöng sig till en delseger i doobidoo-grenen.

Andraplaceringarna avgjorde. Efter en komplicerad tids- och poänganalys av domarna stod det klart att SA14 stod som deltävlingens vinnare, och kommer att vara livsfarliga framöver. SA12 drog på sig två tredjeplaceringar, varför de får nöja sig med att ha visat prov på god laganda och uppoffringsförmåga. De stora vinnarna är därmed SA13, som tar hem den prestigefyllda samhällskampen 2014/2015! Vi gratulerar dem till odödlig ära och samhällsbucklan!

Webbredaktör: Birgitta Gustafsson | birgitta.gustafsson@nybro.se | Id: inlägg: 436 - kategori: 46

Samhällsvetenskapsprogrammet - SA

  Om Samhällsvetenskapsprogrammet

Om du går samhällsvetenskapsprogrammet får du kunskaper om förhållanden i världen och om det viktiga och ständigt pågående samspelet mellan individ och samhälle.

  Bästa gymnasiearbete SA 2017

Högtidlig stipendieutdelning för bästa gymnasiearbete på samhällsvetenskapsprogrammet 2017! Årets stipendier gick, i hård konkurrens till Jonathan Söderberg, Julia Eriksson och [...]

  Samhällskampen 2014/15 avgjord

Årets sista deltävling. Samhällstreorna hade chansen att ta hem samhällvetenskapsprogrammets trekampspokal för andra gången. Samhällstvåorna hade chansen att för första [...]

  Samhällsvetenskapsprogrammet - Kontakt

Samordnare Anita Lindgren, e-post: anita.lindgren@nybro.se Telefon 0481-455 75 Klassföreståndare SA14: Henric Gustavsson, e-post: henric.gustavsson@nybro.se och Thomas Lund, e-post thomas.lund@nybro.se Klassföreståndare [...]